PEKLOSÓL

Peklosól 1 kg

Waga produktu 1.10 kg

Peklosól nadaje wędzonką, kiełbasą trwałość oraz kolor.

help_outlineZapytaj o produkt
Peklosól 1 kg

Peklosól 1 kg

Akceptuję zasady polityki prywatności  

3,80 zł
Brutto
Liczba sztuk w magazynie:49
Ilość

Darmowa dostawa dla zamówień od 399zł nie przekraczających wagę 25kg. Szczegóły cennika poniżej.

Przesyłka płatna z góry (przelew):

  • Paczkomaty INPOST - do 10kg - 14,00zł | od 10kg 17,00zł
  • KURIER INPOST – do 10kg – 14,00zł | od 10kg – 17,00 zł
  • KURIER FEDEX – do 10kg – 14,00zł | od 10kg – 18,00 zł

Przesyłka płatna za pobraniem (u kuriera):

  • KURIER INPOST – do 10 kg – 17,00 zł | od 10 kg – 22,00 zł
  • KURIER FEDEX – do 10 kg – 17,00 zł | od 10 kg – 22,00 zł
W sklepie Robimy Swojskie możesz wybrać jedną z kilku metod płatności
  • Przelewy24
  • PayPo (Kup teraz, zapłać później)
  • Raty
  • Tradycyjny przelew bankowy na nasze konto w mBanku
  • Za pobraniem u kuriera

Opis Peklosól 1 kg

Peklosól, czyli azotynowa mieszanka solna lub inaczej sól kuchenna z dodatkiem saletry, jest niezbędna do przygotowania mięs i kiełbas surowych. Bez jej dodatku mięso szybko uległoby zepsuciu. Działa hamująco na bakterie, odprowadza wodę i przyprawia (ma słony smak). Sól peklowa powoduje dodatkowo, że mięso przybiera kolor różowy, ciemnoróżowy.

DAWKOWANIE

PEKLOWANIE NA SUCHO - 17g do 23g na 1 kilogram mięsa.

PEKLOWANIE NA MOKRO - 33g do 40g na 1 kilogram mięsa.

Należy rozpuścić w 0,4 litra wody na 1 kilogram mięsa odpowiednią ilość peklosoli czyli od 34g do 40g.

WAŻNE!

Peklosól może być stosowana wyłącznie do peklowania mięsa. Bezpośrednie użycie do spożycia jest niebezpieczna dla zdrowia!

Szczegóły produktu

:49

Specyficzne kody

Nowy

Opinie o Peklosól 1 kg

Ocena 
2022-12-09

review

Nice product, definitely, I love it

Może ci się spodobać również

Powiązane produkty ( 1 inny produkt w tej samej kategorii )