Peklosól 1 kg
Peklosól nadaje wędzonką, kiełbasą trwałość oraz kolor.
Przesyłka płatna z góry (przelew):
- Paczkomaty INPOST - do 10kg - 14,00zł | od 10kg 17,00zł
- KURIER INPOST – do 10kg – 14,00zł | od 10kg – 17,00 zł
- KURIER FEDEX – do 10kg – 14,00zł | od 10kg – 18,00 zł
Przesyłka płatna za pobraniem (u kuriera):
- KURIER INPOST – do 10 kg – 17,00 zł | od 10 kg – 22,00 zł
- KURIER FEDEX – do 10 kg – 17,00 zł | od 10 kg – 22,00 zł
- Przelewy24
- PayPo (Kup teraz, zapłać później)
- Raty
- Tradycyjny przelew bankowy na nasze konto w mBanku
- Za pobraniem u kuriera
Opis Peklosól 1 kg
Peklosól, czyli azotynowa mieszanka solna lub inaczej sól kuchenna z dodatkiem saletry, jest niezbędna do przygotowania mięs i kiełbas surowych. Bez jej dodatku mięso szybko uległoby zepsuciu. Działa hamująco na bakterie, odprowadza wodę i przyprawia (ma słony smak). Sól peklowa powoduje dodatkowo, że mięso przybiera kolor różowy, ciemnoróżowy.
DAWKOWANIE
PEKLOWANIE NA SUCHO - 17g do 23g na 1 kilogram mięsa.
PEKLOWANIE NA MOKRO - 33g do 40g na 1 kilogram mięsa.
Należy rozpuścić w 0,4 litra wody na 1 kilogram mięsa odpowiednią ilość peklosoli czyli od 34g do 40g.
WAŻNE!
Peklosól może być stosowana wyłącznie do peklowania mięsa. Bezpośrednie użycie do spożycia jest niebezpieczna dla zdrowia!
Szczegóły produktu
Opinie o Peklosól 1 kg
review
Nice product, definitely, I love it