Osłonka poliamidowa fi 120 bezbarwna

1,92 zł

Zastosowanie osłonek poliamidowych.

W przemyśle mięsnym i rybnym jako opakowanie do wędlin, mięsa surowego, wyrobów podrobowych, pasztetów, kaszanki, salcesonu, past, smalcu. Osłonki poliamidowe można również stosować jako opakowanie do art. spożywczych typu marmolady, powidła.

116 Dostępne

  • 1 m
  • 10 m
  • 500 m

Przed nadziewaniem osłonkę należy namoczyć w wodzie o temperaturze do 30-35 stopni C

Wyrób w osłonce można parzyć  do 100 stopni C w zależności od obróbki cieplnej jakiej podlega dany wyrób.

UWAGA

Osłonki nie można wędzić !!

Osłonka jest niejadalna, należy ściągnąć ją z produktu przed spożyciem .

Osłonka posiada świadectwo HŻ.