PEKLOSÓL

Peklosól 1 kg

Waga produktu 1.10 kg

Peklosól nadaje wędzonką, kiełbasą trwałość oraz kolor.

help_outlineZapytaj o produkt
Peklosól 1 kg

Peklosól 1 kg

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Zadzwoń i zapytaj
+48 602 354 174

Pon-Pt 7:00-15:00

3,20 zł
Brutto
Liczba sztuk w magazynie:49
Ilość

Darmowa dostawa dla zamówień od 399zł nie przekraczających wagę 25kg. Szczegóły cennika poniżej.

Przesyłka płatna z góry (przelew):
KURIER FEDEX – do 1 kg – 12,00 zł
- do 5kg – 13,00 zł
- do 20kg - 15,00 zł
- do 32 kg – 18,00 zł

POCZTA POLSKA
- list ekonomiczny polecony do 1kg 8,00zł

Przesyłka płatna za pobraniem (u kuriera):
KURIER FEDEX – do 1 kg – 14,00 zł
- do 5kg – 16,00 zł
- do 20kg - 18,00zł
- do 32 kg – 20,00 zł

W sklepie Robimy Swojskie możesz wybrać jedną z kilku metod płatności
  • Przelewy24
  • PayPo (Kup teraz, zapłać później)
  • Raty
  • Tradycyjny przelew bankowy na nasze konto w mBanku
  • Za pobraniem u kuriera

Opis Peklosól 1 kg

Peklosól, czyli azotynowa mieszanka solna lub inaczej sól kuchenna z dodatkiem saletry, jest niezbędna do przygotowania mięs i kiełbas surowych. Bez jej dodatku mięso szybko uległoby zepsuciu. Działa hamująco na bakterie, odprowadza wodę i przyprawia (ma słony smak). Sól peklowa powoduje dodatkowo, że mięso przybiera kolor różowy, ciemnoróżowy.

DAWKOWANIE

PEKLOWANIE NA SUCHO - 17g do 23g na 1 kilogram mięsa.

PEKLOWANIE NA MOKRO - 33g do 40g na 1 kilogram mięsa.

Należy rozpuścić w 0,4 litra wody na 1 kilogram mięsa odpowiednią ilość peklosoli czyli od 34g do 40g.

WAŻNE!

Peklosól może być stosowana wyłącznie do peklowania mięsa. Bezpośrednie użycie do spożycia jest niebezpieczna dla zdrowia!

Szczegóły produktu

:49

Specyficzne kody

Nowy

Opinie o Peklosól 1 kg

Ocena 
2022-12-09

review

Nice product, definitely, I love it

Powiązane produkty ( 1 inny produkt w tej samej kategorii )