2,00 zł
Średnica po napełnieniu – 40 mm
Złożona osłonka – 63 mm
Osłonki te stosowane są do kiełbas średnio i gruborozdrobnionych. Nadają się do produkcji kiełbasy typu krakowska, żywiecka itp.
351 Dostępne Dostępne
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
SPOSÓB UŻYCIA:
Przed użyciem należy zamoczyć osłonkę w letniej (25-30 stopni C) osolonej wodzie (10-15%) przez 30 minut. Przy osłonkach nadrukowanych należy czas namaczania wydłużyć do 60 minut. Podczas namaczania cała osłonka powinna być zamoczona. Zabieg ten sprawi, że osłonka będzie bardziej elastyczna.
PARZENIE I WĘDZENIE
Produkt włożony w osłonkę można parzyć i wędzić.
Maksymalna temperatura wędzenia wynosi 90 stopni C
Maksymalna temperatura parzenia wynosi 75 stopni C, maksymalna temperatura wewnątrz produktu 72 stopnie C.
Po procesie parzenia zalecane jest natychmiastowe schłodzenie wędlin.
Produkt przechowywać suchym pomieszczeniu, w temperaturze 5 do 25 stopni C.
Przed spożyciem osłonkę należy zdjąć z produktu.
Produkt spełnia wymagania Rozporządzenia (WE nr 1935/2004).