OSŁONKA BIAŁKOWA KARMEL FGSP FI 65 400 MB

399,00 zł

Średnica po napełnieniu – 65 mm

Złożona osłonka – 100 mm

Osłonki te stosowane są do kiełbas średnio i gruborozdrobnionych. Nadają się do produkcji kiełbasy typu krakowska, szynkowa itp.

2 Dostępne

Uwaga: Ostatnia sztuka!

SPOSÓB UŻYCIA:

Przed użyciem należy zamoczyć osłonkę w letniej (25-30 stopni C) osolonej wodzie (10-15%) przez 30 minut. Przy osłonkach nadrukowanych należy czas namaczania wydłużyć do 60 minut. Podczas namaczania cała osłonka powinna być zamoczona. Zabieg ten sprawi, że osłonka będzie bardziej elastyczna.

PARZENIE I WĘDZENIE

Produkt włożony w osłonkę można parzyć i wędzić.

Maksymalna temperatura wędzenia wynosi 90 stopni C

Maksymalna temperatura parzenia wynosi 75 stopni C, maksymalna temperatura wewnątrz produktu 72 stopnie C.

Po procesie parzenia zalecane jest natychmiastowe schłodzenie wędlin.

Produkt przechowywać suchym pomieszczeniu, w temperaturze 5 do 25 stopni C.

Przed spożyciem osłonkę należy zdjąć z produktu.

Produkt spełnia wymagania Rozporządzenia (WE nr 1935/2004).